Paasbelevenis op de Vuurtorenwijk op 7 april 2012

Nog op zoek naar een dagje chocoladeplezier in de paasvakantie? Welaan dan, wat gedacht van de paasbelevenis in de wijk Vuurtoren - het speelterrein in Daniël Verleyepark is trouwens het decor voor het evenement. Op zaterdag 7 april 2012 is de paasmand van de Handelaars Vuurtoren vzw alvast gevuld met overheerlijk geurende activiteiten. De Werkgroep Vuurtoren en buurthuis ’t Hoekje laten je meegenieten en extra leuk is dat iedereen de paasactie gratis kan smaken.

 

Joviale paashaas

De vrolijke dag start om 10.00 uur met het bezoek van de paashaas bijgestaan door een levensgrote kip aan de lokale handelaars. Wie meneer paashaas ziet rondhuppelen, dragend aan zijn ene arm een grote mand mag chocolade-eitjes smullen. De lentelieveling heeft bovendien een flink knuffelgehalte en nodigt alle Vuurtorenaars uit voor het paasevenement. Voor de extra feestelijke noot zorgt de Muzikale Vrienden-kring Melody Makers om 14.30 uur bij de optocht. ’s Middags is er een nog wandelzoektocht, een eierenrace en de grote paaseierenworp.


 

Etalage ontdekkingstocht

Centraal in de zoektocht staan de winkeletalages die je kan vinden op het deelnameformulier. Vanaf 13.15 uur mag je er als een haas vandoor gaan om in het ene uitstalraam na de andere een cijfer te ontdekken. Samen met familie en vrienden volgt men een omschreven parcours. De speurtocht is relatief simpel, maar het is aangewezen om de richtlijnen precies te volgen. Aangezien vrijwel iedereen de opgave tot een goed einde zal brengen, moet de schiftingsvraag soelaas bieden. Nieuw vanaf dit jaar is dat een gezin die bijna allemaal dezelfde schiftingsvraag invullen maar maximum één prijs kunnen verkrijgen om ander kandidaten ook een kans te geven. Er zijn trouwens drie lekkere paasmanden te winnen. Een extra tip: wie deelnam aan de wandelzoektocht is vanzelf kandidaat voor de originele eierenrace. Tijdens de wedstrijd worden genummerde eieren van piepschuim losgelaten in het Daniël Verleyepark die men laat varen in de waterpartij. Bij een succesvolle aankomst maak je daarenboven kans op een extra prijs. De kleintjes kunnen dan weer de acrobaat uithangen op en rond het springkasteel. Meteen na de paaseierenworp wordt de prijsuitreiking gehouden.

 

Zilveren vuurtorentje

De paasgeschenken zullen om 16.30 uur letterlijk uit de lucht vallen. Het enige wat je moet doen is de handjeuuuhs in de lucht steken. Vanop een hoogtewerker gooit de Paashaas duizend eitjes te grabbel. Kleuters, peuters en jongeren kunnen in een afgebakende zone lekkernijen vangen. Tussen het strooigoed zitten het winnende biljet voor een zilveren vuurtorentje en een zilveren eitje. Evenzo zijn er vijf waardebons te besteden bij juwelier Jero Design en diverse cadeaubons waarmee je een smaakvol chocolade mag afhalen bij een van de lokale winkeliers. Voor het in ontvangst nemen van het zilveren vuurtorentje en eitje, gesponsord door Jero Design, Groentemarkt in Oostende, kan je meteen na de worp terecht in de tent.