BRIEF AAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Geachte,

Langs deze weg willen wij Uw steun vragen in ons verzet tegen een aantal (Oostendse?) beleidsbeslissingen voor de haven van Oostende.
Zo zou het waanzinnig idee bestaan om een derde van het visserijdok, in de voorhaven, te dempen omwille van de twijfelachtige bestemming van een zeer mobiele (dus asap verplaatsbare) Ro-Ro maatschappij.Is dit nu het nieuwe motto “Breid uw haven uit, demp de dokken!“?

Dergelijke eenzijdige beslissingen leggen een belangrijke hypotheek op:

- de verdere ontwikkeling van de Oosteroever en de Stad Oostende in het algemeen
- het voortbestaan van verschillende gevestigde bedrijven(slibways, jachtwerven, visserij, smederijen enz....)
- mobiliteit en toegankelijkheid
- milieu- en technische aspecten
- de toekomstige bebouwing van het onlangs goedgekeurd stedelijk ontwikkelingsgebied op nauwelijks 250 m van de voorziene onnodige Ro-Ro terminal, die ongetwijfeld een conflictsituatie met zich zal meebrengen
- enz.…

Anderzijds hebben deze beslissingen, in vergelijking met de zware investeringskosten, een zeer geringe toegevoegde waarde op vlak van tewerkstelling en roept de misplaatste en gedwongen verandering van locatie van de bestaande bedrijven, serieuze vragen op.

Vooral de eenzijdige en autoritaire wijze waarop de beleidsplanning en mogelijke uitvoering gebeuren, zonder het minste overleg noch inspraak, baart echte zorgen voor de toekomst van Oostende en Bredene in het algemeen.

Zo vragen wij vooreerst duidelijkheid over deze beleidsplannen, milieu- en technische rapporten, mobiliteitsstudies (niet alleen voor de Oosteroever maar ook voor de doorgangswegen naar en via Bredene), e.a. ... zodat de juiste beslissingen (in overleg met kritische specialisten) worden genomen en een duurzaam positief antwoord kan worden gegeven aan alle facetten van de stad Oostende in haar geheel.

Wij werken momenteel aan diverse alternatieven die voor de Stad aan Zee een meerwaarde zullen betekenen ten goede van mensen en niet in functie van tonnages en aantal vrachtwagens!

U kan ons steeds bereiken via onze website http://www.oostendseoosteroever.be, en emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens VZW Oostendse Oosteroever
Woordvoerder Ing. Willy Versluys