NEEN zeggen tegen het dempen van het Visserijdok en de huidige plannen voor de Oosteroever.


De plannen van het stadsbestuur om het Visserijdok te dempen stuit almaar meer op verzet bij de Oostendse bevolking.
Dit werd zaterdag jongstleden nog maar eens duidelijk tijdens de eerste editie van "Een hart voor de Oosteroever", een initiatief van vzw Oostendse Oosteroever, GROEN!, LDD Oostende en JGV regio Oostende - Diksmuide.


Meer dan 500 Oostendenaars gaven blijk van ongenoegen door deel te nemen aan de feeërieke avondwandeling op Oosteroever. De vele lampionnen en de gezellige sfeer zorgden ervoor dat er romantiek in de lucht ging wat voor een extra troef zorgde op deze Valentijn. Uiteraard was "Een hart voor Oosteroever" veel meer dan een avondje amusement. Het sportieve en familiale karakter maar vooral de achterliggende boodschap zorgden voor een absolute meerwaarde. Want laat ons duidelijk zijn dat wij NEEN zeggen tegen het dempen van het Visserijdok en de huidige plannen voor de Oosteroever.

 

Het staat buiten kijf dat dit evenement inzake opkomst een groot succes genoemd mag worden, al is het nog afwachten of de boodschap ook goed aangekomen is op het stadhuis.

Als medeorganisator wil JGV-Oostende alle deelnemers en haar partners danken voor hun aanwezigheid en bijdrage aan dit succes.

(foto: Rudy Blomme, tekst : Wesley Schouteere)