NEEN aan depot van De Lijn op schaarse havengrond!

 

Geen depot van De Lijn op schaarse havengronden! “tussen kerst en nieuw 54 aangemeerde visserschepen “..waar moeten zij heen na het dempen van het Visserijdok?
Enkele weken geleden stelde het Oostendse stadsbestuur zijn plannen voor van het nieuwe stationsgebouw...

Alhoewel niet kan ontkend worden dat het project, voor wat betreft het stationsgebouw geslaagd is, dienen wel grote vragen te worden gesteld over de inplanting van het depot van de Lijn. Deze locatie, tussen het Vlotdok en de Voorhaven is onbegrijpelijk !      36 000m2 van de schaarse havengronden zal worden opgeofferd voor een bedrijf dat niet water- en havengebonden is.

 

Deze inplanting, op de "filet pure "van onze havengronden, zal structureel bepalend zijn voor de verdere toekomst en zal elke duurzame uitbouw van de voor-en achterhaven onmogelijk maken. Dit deel van de haven is de enigste mogelijkheid voor een vlotte ontsluiting met de achterhaven omwille van overslag naar de binnenvaart en de aanwezigheid van spoor-en verbindingswegen. Om deze redenen dient ze dan ook te worden vrijwaard.

Het leegstaande depot van het voormalige Wagon Lits zou een betere oplossing zijn. Trams en bussen kunnen zich naar hun stelplaats begeven zonder verkeershinder en met vrijwaring van de havengronden.

Dat men beslist om enerzijds het Visserijdok te dichten voor het maken van parkeerplaatsen en anderzijds de beste havengronden toewijst aan een niet-havengebonden activiteit druist in tegen elke logica.

VZW Oostendse Oosteroever verzet zich, hierbij gesteund door gevestigde bedrijven, Groen!, LDD, Passie groen, Jong VLD, Jong CD&V, Jong Gezond Verstand (JGV) en NVA Jongeren formeel tegen de voorgestelde inplanting van het depot en het dempen van het Visserijdok.

Vzw Oostendse Oosteroever.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.oostendseoosteroever.be