Over de Hondius: Made in Oostende

Op  ENGINEERINGNET.BE verscheen:

Oostendse scheepswerf IDP levert hydrografisch schip op. Het hoogtechnologisch schip wordt ingezet voor hydrografische metingen in het kader van verdiepings- en onderhoudswerkzaamheden van vaarweg naar haven van Antwerpen.

Op de Oostendse scheepswerf IDP is onlangs de Hondius afgewerkt. Het vaartuig is uitgerust met een sonarsysteem waarmee een driedimensionale kaart van de bodem kan worden gemaakt.

De Hondius zal deel uitmaken van VLOOT dab, de reder van de Vlaamse overheid. Het schip zal op de Schelde worden ingezet voor hydrografische metingen in het kader van de verdiepings- en onderhoudswerkzaamheden van de vaarweg naar de haven van Antwerpen.

Scheepswerf IDP telt 20 werknemers. Kernactiviteit is het onderhouden en herstellen van professionele vaartuigen zoals schepen van de Belgische marine, ferrymaatschappijen, sleepbedrijven maar ook politieboten, mijnenjagers en vissersboten.

De Hondius is een staaltje technologisch vernuft, volledig ‘made in Oostende.’ Ook de gespecialiseerde onderaannemers waren allemaal ervaren Oostendse maritieme bedrijven. Philippe De Vestele, Algemeen Directeur IDP: “Dit bevestigt dat er nog heel wat maritieme knowhow in Oostende aanwezig is.”

 

het artikel vind je hier